خارج شدن موقت طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی

تاریخ انتشار : ۵ مرداد ۱۴۰۰

به گزارش آداک رایان طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی که درحال حاضر حواشی زیادی داشته ،قراربوده 4 مرداد براساس اصل 85 قانون اساسی مورد بررسی مجلس قراربگیرد.

ظاهرا بررسی این طرح موقتاً از دستورکارمجلس خارج شده است.اما گویا با رایزنی های سیاسی فعلا این طرح از دستورکارخارج شده و قراراست دولت آینده این موضوع را بررسی کند.

هرچند که باید گفت این موضوع باعث اعتراض نکردن کسب و کارهای فضای مجازی نسبت به این طرح نشده است،زیرا مدیران شرکت های استارت آپی مختلف در شبکه های مجازی با هشتگ «صیانت از کاربران»به ایرادات این طرح و مخالفت با این طرح می‌پردازند.لازمه است بدانید راه‌اندازی کارزار امضاء مخالفان با این طرح هم تاکنون به بیش از ۴۴۴ هزار و ۴۰۰ نفر رسیده است.

طرح نامه برای اعتراض به این طرح

لازم است بدانید درچند هفته اخیر بسیاری از کاربران و کسب‌وکارهای مجازی نسبت به بررسی و تصویب این طرح واکنش انتقادی نشان‌ داده‌اند و با بررسی بندهای مختلفی که در این طرح وجود دارد، اعلام کرده‌اند که این طرح به جای اینکه یک طرح فنی که هدفش صیانت از کاربران در فضای مجازی یاشد ، اهداف امنیتی و سیاسی را دارد، که در نهایت سبب میگردداستفاده کاربران از فضای مجازی و استفاده از خدمات در این فضا محدودشود. در همین راستا وزیر ارتباطات در دو نامه به رئیس مجلس و رئیس جمهوری آینده هشدار داده که اجرای طرح صیانت از کاربران در فضایی مجازی ضمن اینکه باعث محدودسازی کاربران در دسترسی آزاد به اطلاعات، باعث کمرنگ شدن نقش دولت در تصمیم‌گیری‌های فضای مجازی خواهد شد و از سوی دیگر حذف و بی‌اثر کردن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را به دنبال دارد.

در همین زمینه نیز اعضای هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران در نامه‌ای به رئیس مجلس اعلام کرده‌اند:

که این طرح به جای صیانت از کاربران باعث مخدوش کردن فضای کسب‌وکارهای مجازی خواهد شد .

در ادامه این نامه‌نگاری‌ها در(۳ مرداد) انجمن تجارت الکترونیکی هم با نامه‌ای به رئیس مجلس اعلام کردند:

که این طرح سبب بی‌اعتمادی کاربران به خدمات‌دهندگان داخلی می‌شود.

از سوی دیگر 47 شرکت استارت‌آپی در بیانیه‌ای اعتراضیاعلام کردند.که این طرح به جای کمک به کسب‌وکارهای اینترنتی به آنها صدمه می‌زند.

هم‌نظری کسب‌وکارها برای توقف اجرای طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی

علاوه بر نامه‌های اعتراضی که از بالاترین مقام حوزه ICT یعنی وزیر ارتباطات گرفته  تا صنف، شرکت‌هایی چون زرین‌پال، ابرآروان، استاد سلام، کارزیلا و… با قرار دادن بنر جداگانه در سایت خود مخالفتشان با این طرح را به سایتشان نیز اضافه کرده‌اند.

از طرف دیگر در هفته‌های گذشته کارزاری تشکیل شده است که با خطاب قرار دادن رئیس مجلس، امضاءکنندگان مخالفت خود با طرح‌های محدود‌کننده اینترنت بین‌المللی و فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده‌اند.

تا کنون امضاء‌کنندگان این طرح به بیش از۴۴۴هزار و ۴۰۰ نفر رسیده‌اند، یعنی بیشتر از ۳۱ نماینده‌ای که نامشان پای طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی دیده می‌شود.

در ادامه این مخالفت‌ها مدیران شرکت‌های استارت‌آپیمخالفت خودرا در توئیت‌هایی جداگانه اعلام کردند.

به عنوان مثال میلاد منشی‌پور. مدیرعامل تپسی. پلتفرم فعال در حمل و نقل هوشمند در توئیتر خودمخالفت خود را با طرح صیانت از کاربران نوشته است :

که این طرح نه تنها می‌تواند دسترسی مردم به سرویس‌های جهانی مانند گوگل و اینستاگرام را محدود کند. بلکه می‌تواند به ایجاد مجوز‌های نامشخص جدید، قوانین زائد و گرفتن حق مالکیت داده، صنعت دیجیتال را روبه نابودی بکشاند.

همچنین رامین ربیعی، مدیرعامل گروه مالی فیروزه هم در توئیتر خود نوشته است:

که با هر گونه طرحی که برای استفاده ایرانیان از اینترنت.و به طور کلی استفاده ایرانیان از هر نو فناوری محدودیت ایجاد کند مخالف است.

او بانیان ایجاد این محدودیت را باعث عقب‌ماندگی و در تضاد با منافع و مصالح ملی ایران می‌داند.

نمایندگان مخالف طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی

لازم است بدانید. فقط کسب‌وکارهای فضای مجازی و مدیرانشان مخالفت خود را با این طرح اعلام نکردند.زیرا تعدادی از نمایندگان نیز در توئیتر خود مخالفتشان با اجرای این طرح را اعلام کرده‌اند.

به عنوان مثال مجتبی توانگر. نماینده مجلس اعلام کرد.که اگر قرعه به نام او برای اظهار نظر در مورد اجرای این طرح بیفتد خواهد گفت:

که این طرح هیچ ارتباطی به فرمایشات رهبری مبنی بر ساماندهی فضای مجازی ندارد.و هیچ فوریتی هم اجرای آن ندارد. او همچنین تاکید کرده که احتمالا شورای نگهبان نیز با این طرح مخالفت خواهد کرد.

او در پایان توییت خود از همکارانش هم خواسته. با این طرح مخالفت کنند و در دامی که در مقابل دولت آینده طراحی شده نیفتند.

همچنین اسماعیلی دیگر نماینده مجلس هم در توییتی نوشته است:

«ضمن تاکید بر مدیریت و صیانت فضای بهم‌ریخته مجازی کشور. پیشنهادم برای طرح مهم «صیانت از فضای مجازی» تشکیل کمیسیون مشترک اجتماعی، فرهنگی و قضایی است. اجرای اصل ۸۵ طرحی به این مهمی و پیچیدگی درست نیست.و مخالف این اتفاقم.»

طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی می‌تواند در مواقع ضروری اختیار بررسی برخی طرح‌ها را به کمیسیون‌های تخصصی بسپارد. و در صورتی که این طرح به تصویب اعضای کمیسیون رسید. با صلاحدید مجلس می‌تواند به مدت چندین سال به صورت آزمایشی اجرا شود.

0 0 votes
امتیاز شما
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x